Leave Your Message
Nåværende status for utvikling av forbrenningsovnsteknologi

Blogger

Nåværende status for utvikling av forbrenningsovnsteknologi

2024-03-31 11:39:44

1. Hva er en forbrenningsovn?
Tradisjonelle forbrenningsovner bruker høytemperaturforbrenning for å bryte ned forbrent søppel og andre gjenstander til kull, karbon, vanndamp, karbondioksid, nitrogendioksid, svoveldioksid, ozon, karbonmonoksid, dioksiner og andre faste stoffer som ikke kan brennes og dekomponeres. For å redusere plassen som opptas av søppel og unngå avl av bakterier og lukt. Forbrenningsprosessen kan deles inn i høytemperatur mekaniske ristforbrenningsovner, fluidisert sjiktforbrenningsovner og roterende ovnsforbrenningsovner i henhold til forbrenningsmetoden. Den er preget av stor behandlingskapasitet og er egnet for sentralisert behandling av kommunalt fast avfall.
2. Hva brukes forbrenningsovn til?
Avfallet som genereres i dagliglivet er klassifisert. Kartonger, plastflasker, metaller osv. kan resirkuleres. Organisk avfall som skreller og rester kan komposteres og fermenteres. Mens man reduserer mengden, kan organisk gjødselsubstrat produseres. For annet avfall som ikke kan resirkuleres, inkluderer gjeldende vanlige deponeringsmetoder deponering og forbrenning. Forbrenningsovnens funksjon er å sentralforbrenne det ikke-resirkulerbare husholdningsavfallet, omdanne det til en liten mengde aske og røykgass, og gjenvinne varmen som genereres under forbrenningen for å generere elektrisitet.

1rvd

3. Hva er bedre deponi eller forbrenning?
Når det gjelder avfallshåndtering har debatten mellom deponering og forbrenning pågått i mange år. Begge metodene har sine fordeler og ulemper, og å velge mellom de to kan være en komplisert beslutning.
Deponering er en tradisjonell avfallshåndteringsmetode der avfall graves ned i et anvist område. Ulempen er at den opptar et stort område og produserer metan, sigevann og andre produkter under deponiprosessen. Feil håndtering kan forurense jord og vannkilder. Forbrenning, derimot, innebærer å brenne avfall ved høye temperaturer for å redusere volumet og produsere energi. Imidlertid frigjør forbrenningsanlegg forurensninger som dioksiner og tungmetaller i luften, noe som utgjør en potensiell helserisiko for nærliggende samfunn.
Etter hvert som teknologien skrider frem, er moderne forbrenningsovner utstyrt med avanserte luftforurensningskontrollsystemer for å minimere utslipp og bruke varmen som genereres under forbrenningsprosessen til å gi varme og kraft. Deponioperatører iverksetter tiltak som foringer og sigevannoppsamlingssystemer for å redusere miljøpåvirkningen fra avfallsdeponering. I tillegg er enkelte deponier omgjort fra å grave originalavfall til aske etter forbrenning, noe som øker arealutnyttelsen og reduserer produksjonen av sigevann.
Til syvende og sist avhenger beslutningen om deponering eller forbrenning av en rekke faktorer, inkludert avfallstype, tilgjengelig teknologi og lokale forskrifter. Begge metodene har sin plass i avfallshåndteringen, og en kombinasjon av de to kan gi mer bærekraftige løsninger for fremtiden.
4.HYHHs nyeste avfallsforbrenningsteknologiprinsipp2 ganger

HYHH ​​har utviklet småskala avfallsforbrenningsanlegg på stedet for avsidesliggende områder hvor avfallsproduksjonen ikke er tilstrekkelig til å bygge storskala avfallsforbrenningsanlegg. For å oppnå stabil drift av avfallsforbrenningsovnen og møte standarder for røykgassutslipp, tilbyr HYHH et støttende system for avfallspyrolysegassifiseringsbehandling, som hovedsakelig består av fire hovedsystemer: forbehandlingssystem, HTP avfallsforbrenningsovn, høytemperatur, spillvarmegjenvinningssystem og røykgassbehandlingssystem.

3 eua
4 filler

Sammensetningen og funksjonene til forskjellige systemer er som følger:
①Forbehandlingssystem, inkludert knusere, magnetiske separatorer, silmaskiner og annet utstyr for å redusere avfallsstørrelsen og fjerne metall, slagg og sand.
②HTP avfallsforbrenningsovn, går det forbehandlede husholdningsavfallet inn i pyrolyseforgasseren, og går hovedsakelig gjennom to trinn med lavoksygenpyrolyse og peroksygenforbrenning i pyrolyseforgasseren. Det første trinnet er pyrolyse og gassifisering i lavoksygentilstand, som utføres i et forbrenningskammer ved en arbeidstemperatur på ca. 600~800°C for å generere brennbar gass og fast aske. I det andre trinnet kommer den brennbare gassen inn i det andre brennkammeret fra det første brennkammeret gjennom porene, og brenner med oksygen i det andre brennkammeret. Temperaturen styres til 850~1100°C, og slippes til slutt ut i spillvarmegjenvinningssystemet. Den faste asken faller gradvis inn i askeutslippskammeret og slippes ut gjennom slaggutslippsmaskinen.
③ Gjenvinning av spillvarmeSystemet inkluderer utstyr som bunnfellingskamre, varmevekslere og bråkjøletårn. Dens hovedfunksjon er å sedimentere store partikler i røykgassen, gjenvinne varmen fra høytemperaturgassen, raskt kjøle ned røykgassen og unngå regenerering av dioksin. For småskala system, gjenvunnet spillvarme vanligvis i form av varmt vann.
④Røykgassbehandlingssystemet,inkludert tørrpulverinjektorer, stofffilter, syrebaserte spraytårn, skorsteiner, etc., brukes hovedsakelig til å rense røykgass og til slutt oppnå utslippsstandarder.
Velkommen til å legge igjen en melding for konsultasjon!