Leave Your Message
Talanoaga i le finauga i le susunuina o otaota a le taulaga

Blogs

Talanoaga i le finauga i le susunuina o otaota a le taulaga

2024-07-02 14:30:46

I le lua tausaga ua tuana'i, e tele fe'ese'esea'iga a Europa e fa'atatau i le fa'amūina o otaota. I le tasi itu, o le malosi o le malosi ua mafua ai le tele o otaota e susunuina e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o suauʻu faʻasolosolo ma toe faʻaleleia ai le malosi. E ui o le aofaʻi o le malosi e toe maua mai e laʻititi, ae o loʻo malamalama e tusa ma le 2.5% o le malosi o Europa e maua mai i afi. I le isi itu, ua le toe mafai ona fa'amalieina le lapisi o lo'o i ai nei. Ina ia faʻaitiitia le tele o otaota, o le faʻavelaina o se filifiliga sili ona faigofie ma aoga.

E oʻo mai ia Tesema 2022, o loʻo i ai le 55 otaota i le malosi o loʻo faʻaogaina i Peretania, ma le 18 o loʻo fausiaina pe faʻatonuina. E tusa ma le 500 fale afi i Europa, ma o le aofaʻi o otaota na susunuina i le 2022 e tusa ma le 5,900 tone, o se faʻatupulaia faifaipea i tausaga ua mavae. Ae ui i lea, talu ai o nisi mea e fa'amu ai lapisi e latalata i nofoaga e nonofo ai ma vao, o le to'atele o tagata e popole i a'afiaga o le si'osi'omaga o le asu latou te gaosia.

ͼ1-.png

Ata. O se fale e susunuina i Suiselani (Ata mai le Initaneti)

Ia Aperila 2024, na taofia ai e le Matagaluega o Siosiomaga o Egelani le tuuina atu o laisene o le siosiomaga mo mea fou e susunuina ai otaota. O le fa'asaina le tumau e o'o ia Me 24. Na ta'ua e le So'oupu a le Defra e fa'apea, i le taimi o le fa'asa le tumau, o le a tu'uina atu le iloiloga i le fa'aleleia o le toe fa'aaogaina, fa'aitiitia le su'eina o otaota ina ia ausia le sini e leai se fa'aoso, ma pe mana'omia nisi nofoaga e susunuina ai otaota. Peita'i, e le'i tu'uina atu fa'ai'uga o le galuega ma isi fa'atonuga ina ua mae'a le tapu le tumau.

E mafai ona toe vaevae fa'ameamea e tusa ai ma le ituaiga lapisi e fa'agaioia. E mafai ona vaevaeina i latou i:

①Ogaumu ta'e maualuga mo le pyrolysis anaerobic ma toe fa'aleleia le suau'u suau'u mo pa'u pa'u tasi po'o pa'u pa'u.

②Aobic insinerators masani mo le tele o lapisi fefiloi mu mu (manaomia le suauu).

③O mea e fa'avela ai le gasification pyrolysis maualuga e fa'aogaina ai lapisi o totoe e fai ma suau'u e aunoa ma le mana'omia o se suau'u fa'aopoopo pe a uma ona aveese otaota toe fa'aaogaina, e le mu, ma pala (e na'o le suauu e mana'omia pe a amata le ogaumu).

O le toe fa'aaogaina ma le toe fa'aaogaina o lapisi i le taulaga o le masani lea o le lafoaia o lapisi. O lapisi mamago o totoe pe a uma ona fa'avasegaina e mana'omia lava ona fa'atumuina pe fa'amu mo le fa'a'a'a uma. O le faavasegaina o lapisi i itulagi eseese e le tutusa, ma e na o le tele o lapisi e tatau ona lafoai. O le utiuti o puna'oa o fanua ua fa'aitiitia ai le aofa'i o uta. I le amanaia o itu uma, o le susunuina o lapisi o le filifiliga sili lea mo le lafoaia o lapisi i le taulaga.


Fig. HYHH fa'amumu kasa fa'avevela faiga

O le asu e gaosia pe a uma ona susunuina otaota o loʻo i ai dioxins, tamaʻi vaega o le pefu, ma o le NOx o se mea taua e aʻafia ai le soifua maloloina o tagata ma le siosiomaga masani. O le mafuaaga foi lea o le tetee o tagata i le fausiaina o fale e susunu ai otaota. O se faiga fa'amama kasa atoatoa ma talafeagai o se fofo sili lea e fa'aitiitia ai lenei a'afiaga. O le tu'ufa'atasiga o lapisi o lo'o susunuina i vaega eseese e ese'ese, ma o le fa'aogaina o mea filogia i le kasa fa'a'a'a'e e matua'i eseese lava. Ina ia faʻaitiitia le toe faʻapipiʻiina o le dioxin, ua faʻapipiʻiina meafaigaluega tineia; e mafai ona fa'aitiitia le fa'atosinaina o le pefu fa'ato'aga laiti i totonu o le kasa fa'afefe; o lo'o fa'apipi'iina le olo fa'amama i vaila'au fufulu e aveese ai kasa acidic ma alkaline i totonu o le kasa fa'afefe, ma isi.

E mafai e le HYHH ona faʻapipiʻiina se seti atoa o lapisi a le lotoifale o le pyrolysis ma le gasification system mo oe e tusa ai ma le tulaga moni o le galuega faʻapitonuʻu, e ausia ai le faʻaitiitia o otaota ma faʻafeiloaʻi tulaga faʻasalalau, o le auala lanumeamata ma le siosiomaga o loʻo i ai nei o le lafoaia o otaota. . Fa'afeiloa'i e tu'u se fe'au mo fa'atalanoaga!

*O nisi faʻamatalaga ma ata i lenei tusiga e mai le Initaneti. Afai ei ai se soliga, fa'amolemole fa'afeso'ota'i matou e tape.