Leave Your Message
Mafua'aga ma Fa'asagaga o le Fa'apupulaina o le palapala ile Alamanuia Togafitiga Lafoa'i

Blog

Mafua'aga ma Fa'asagaga o le Fa'apupulaina o le palapala ile Alamanuia Togafitiga Lafoa'i

2024-08-21

Faatasi ai ma le faʻaauauina pea o le faʻaleleia ma le atinaʻeina o le faʻaogaina o le palapala, ua faʻaleleia atili le poto masani o le pulega. Peita'i, i le fa'agaioiga moni o le fale fa'amama otaota, e masani ona tupu le fa'aputuina o le palapala, e matua'i a'afia ai le aofa'i ma le lelei o vai fa'amama. O le mea lea, e taua le malamalama i mafuaʻaga o le faʻapipiʻiina o le palapala ma faiga faʻatatau e foia ai muamua.

O le fa'aputuina o le palapala ose tasi lea o fa'alavelave fa'afuase'i e tupu i le taimi o le fa'agaioiina o le fa'aogaina o le palapala. Ona o nisi o mafuaʻaga, o le faʻaleagaina o le palapala o loʻo faʻagaoioia e faʻaleagaina, e mafua ai le vavaeeseina o le palapala-vai, faʻalavelave faʻafefe tumau i totonu o le otaota, ma le faʻaleagaina o le togafitiga. O lenei faʻalavelave e masani ona fesoʻotaʻi ma le tuputupu aʻe ma le metabolism o microorganisms. Aemaise lava, e mafai ona vaevaeina i ni ituaiga autu se lua: faʻapipiʻi lapisi filamentous ma faʻapipiʻi lapisi e leai ni filamentous. Ole tele ole lapisi filamentous e mafua ona o le tele o le tuputupu aʻe o siama filamentous, lea e oʻo atu ai i le faʻaogaina o le palapala, faʻateleina le voluma, faʻafefe, ma faigata i le palapala ma le vavaeeseina, e afaina ai le lelei o le suavai. O le fa'aputuina o le palapala e le-filamentous e mafua mai i le fa'aputuina o metabolites (high-viscosity polysaccharides). O lenei mea maualuga-viscosity e ufiufi ai meaola ninii o loʻo i totonu o le sludge ua faʻagaoioia, e masani lava i foliga o se gel, lea e faʻaleagaina ai le faʻaogaina o le palapala ma le faʻaogaina o le palapala.

1. Mafuaagao lef Fa'ateleina o le palapala

E tele mafua'aga mo le fa'alauteleina o le palapala: e a'afia i mea e pei o suiga i vaega o le vai o le a'afiaga, suiga i le pH, suiga i le vevela, suiga i mea'ai, ma suiga e pei o le filogia. I le amataga o le faʻalauteleina, o le sludge index (SVI) o le a faʻaauau pea ona tulaʻi mai, o le a matala le fausaga o le palapala ma o le tele o lapisi o le a opeopea, o le a le lelei le tuʻueseeseina o le palapala ma le vai, ma o le a faʻafefete le suavai. . I le taimi nei, e tatau ona gauai atu ma e tatau ona faia vave suʻesuʻega e suʻe ai le mafuaʻaga o le faʻalauteleina.

1.png 2.jpg

Ata.1: Tulaga fa'aputuina o le palapala

Ata.2: Tulaga masani

2. Fa'asagaga eSlukoSludgeBtetele

O faʻalavelave faʻafuaseʻi e aofia ai le faʻamalosia o le mataʻituina o le aʻafiaga ma le lelei o le suavai, fetuutuunai o le faʻagasologa o galuega, faʻaopoopoina o vailaʻau faʻamaʻi, faʻateleina le aofaʻi o le lapisi o loʻo lafoai, ma faʻaitiitia le faʻaogaina o le palapala:

(1) Mataitu e le aunoa ta'iala eseese i le faiga o otaota vale: e pei o le sludge index (SVI), okesene solo, pH tau, ma isi;

(2) E tusa ai ma taunuʻuga mataʻituina, fetuutuunai tulaga faʻaogaina e pei o le ea ma le faʻaopoopoga o meaʻai e fausia ai se siosiomaga e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe o meaola ninii.

(3) Fa'aopoopo le aofa'i talafeagai o vaila'au, e pei o fugala'au ma bactericides, e pulea ai le tuputupu a'e o siama filamentous po'o le fa'aleleia atili o le fa'apalapalaina o le palapala;

(4) E ala i le faʻateleina o le aofaʻi o le lapisi o loʻo lafoaʻia, ma le aveesea o siama filamentous tele, e fesoasoani e toe faʻafoʻisia le gaioiga masani o le palapala palapala.

E ala i faʻataʻitaʻiga o loʻo i luga, e mafai ona foia lelei le faʻafitauli o le faʻafefe o le palapala ma faʻamautinoa le aʻafiaga ma le lelei o le faʻaogaina o otaota.