Leave Your Message
Diskusjon om striden om kommunal avfallsforbrenning

Blogger

Diskusjon om striden om kommunal avfallsforbrenning

2024-07-02 14:30:46

De siste to årene har det vært mange europeiske kontroverser angående avfallsforbrenning. På den ene siden har energikrisen fått mer avfall til å forbrennes for å redusere bruken av fossilt brensel og for å gjenvinne noe energi. Selv om mengden energi som gjenvinnes er relativt liten, er det underforstått at omtrent 2,5 % av Europas energi kommer fra forbrenningsovner. På den annen side kan deponier ikke lenger møte dagens avfallsproduksjon. For å redusere avfallsvolumet er forbrenning det mest praktiske og effektive alternativet.

Per desember 2022 er det 55 avfall-til-energi-anlegg i drift i Storbritannia, og 18 er under bygging eller idriftsettelse. Det er ca 500 forbrenningsanlegg i Europa, og mengden avfall som forbrennes i 2022 er ca 5 900 tonn, en jevn økning fra tidligere år. Men siden noen avfallsforbrenningsanlegg ligger nær boligområder og beitemark, er de fleste bekymret for miljøpåvirkningen av røyken de produserer.

ͼ1-.png

Fig. Et forbrenningsanlegg i Sveits (Foto fra Internett)

I april 2024 suspenderte miljødepartementet i England utstedelsen av miljølisenser for nytt avfallsforbrenningsutstyr. Det midlertidige forbudet varer til 24. mai. Defra-talspersonen sa at under det midlertidige forbudet vil det vurderes å forbedre resirkuleringen, redusere avfallsscreeningen for å nå netto nullutslippsmålet, og om det er behov for flere avfallsforbrenningsanlegg. Resultatet av arbeidet og ytterligere pålegg ble imidlertid ikke gitt etter at det midlertidige forbudet utløp.

Forbrenningsovnene kan deles inn ytterligere etter hvilken type søppel som skal behandles. De kan deles inn i:

①Høypresisjonssprekkeovner for anaerob pyrolyse og gjenvinning av fyringsolje for enkeltplast- eller gummidekk.

②Tradisjonelle aerobe forbrenningsovner for mest brennbart blandet søppel (drivstoff kreves).

③ Høytemperatur pyrolyseforgassingsforbrenningsovner som bruker det gjenværende søppelet som drivstoff uten behov for ekstra drivstoff etter fjerning av resirkulerbart, ikke-brennbart og bedervelig søppel (drivstoff er kun nødvendig når ovnen startes).

Resirkulering og gjenbruk av bysøppel er den generelle trenden for søppeltømming. Det tørre søppelet som gjenstår etter sortering må fortsatt deponeres eller forbrennes for endelig deponering. Søppelklassifiseringen i ulike regioner er ujevn, og det er bare mer søppel som skal kastes. Begrensede arealressurser har redusert antall deponier. Tatt i betraktning alle faktorer, er søppelforbrenning fortsatt det beste valget for urban søppeltømming.


Fig. HYHH forbrenningsanlegg for røykgassbehandling

Røyken som produseres etter avfallsforbrenning inneholder dioksiner, små støvpartikler, og NOx er en viktig faktor som påvirker menneskers helse og det naturlige miljøet. Det er også hovedgrunnen til at innbyggerne motsetter seg bygging av avfallsforbrenningsanlegg. Et komplett og egnet røykgassrensesystem er en utmerket løsning for å minimere denne påvirkningen. Sammensetningen av søppel som brennes i ulike regioner er forskjellig, og konsentrasjonen av forurensninger i røykgassen som produseres varierer sterkt. For å redusere re-syntesen av dioksin er bråkjølingsutstyr utstyrt; elektrostatiske utskillere og posestøvsamlere kan redusere konsentrasjonen av småpartikkelstøv i røykgassen; scrubbertårnet er utstyrt med vaskekjemikalier for å fjerne sure og alkaliske gasser i røykgassen mv.

HYHH ​​kan tilpasse et komplett sett med høytemperaturpyrolyse- og gassifiseringssystemer for husholdningsavfall for deg i henhold til den faktiske situasjonen til det lokale prosjektet, for å oppnå avfallsreduksjon og oppfylle utslippsstandardene, som er den nåværende grønne og miljøvennlige måten for avfallshåndtering . Velkommen til å legge igjen en melding for konsultasjon!

*Noen data og bilder i denne artikkelen er fra Internett. Hvis det er noen brudd, vennligst kontakt oss for å slette dem.